Sardinkovo repová torta pre psíkov
Budeme potrebovať
Na korpus:
1 hrnček sardinkovej múky
1 hrnček múky z červenej repy
1 ČL sóda bikarbóna
4 vajíčka
3PL vaječných škrupín
½ pohára lososového oleja
1 pohár vlažnej vody
Varené mäsko
Na ozdobu:
Arašidové maslo
Zelený jačmeň
Kokos
Postup
Zmiešame si sypké ingrediencie- múku, sódu a premiešame. Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme nabok. K žĺtkom pridáme 3 PL vaječných škrupín a vyšľaháme do nadýchanej peny a pridáme k sypkej zmesi. Ďalej si odmeriame ½ pohára lososového oleja a 1 pohár vlažnej vody a pridáme do zmesi. Poriadne premiešame a ak máme pocit, že je cesto ešte málo vláčne, môžeme pridať viac vody.
Na záver primiešame nakrájané mäsko a vyšľahane bielka, ktoré jemne zapracujeme do cesta.
Zmes premiestnime do tortovnice a pečieme na 180ºC/ 1h15min
Po upečení necháme korpus vychladnúť a opatrne oddelíme od tortovej formy. Následne je ozdoba torty už naša fantázia. Ja som použila domáce arašidové maslo s kombináciou kokosu a zeleného jačmeňa. Korpus bol pri ochutnávke veľmi vláčny a príjemne voňal.
VIDEO