Tekvicová torta s tuniakom pre psíkov 10/2024

Budeme potrebovať

Na korpus:

200g tekvicové múky
100g špaldovej múky
1 PL sóda bikarbóna
2 PL oleja (slnečnicový, repkový)
2 vajíčka
200  - 250 ml vlažnej vody (cesto nesmie byť príliš tuhé)
1/2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave

Na ozdobu:

2x tvaroh tučný hrudkovitý delaktózovaný 250g
1 ČL bezlepkového škrobu
1 tuniak vo vlastnej šťave, obľúbená konzerva 

ovocie na ozdobu

 

Postup

Zmiešame sypké ingrediencie - múky, sódu a premiešame. Bielka oddelíme od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme nabok. Žĺtky, tuniaka, olej a vodu (200ml) pridáme k sypkej zmesi a premiešame. Ak máme pocit, že je cesto ešte málo vláčne, môžeme pridať viac vody. Nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky a premiešame.

Zmes premiestnime do tortovnice (priemer cca 20cm)  a pečieme na 180ºC/ 55 - 65 minut. Po upečení necháme korpus vychladnúť a opatrne oddelíme od tortovej formy.

Následne je ozdoba torty už vaša fantázia ;-) 

Tvaroh so škrobom doplníme o obľúbenú konzervu alebo tuniaka a rozmixujeme do hladka. Natrieme na tortu, vyhladíme a dozdobíme ovocím.